Više o blaugelb

Kompetentno. Iskreno. Pouzdan.Više informacija o robnoj marki blaugelb kupaca možete pronaći ovdje.Arhiva

Naši katalozi, brošure i letci dostupni su za preuzimanje. blaugelb – Robna marka kupaca.Messenburg Grupa

blaugelb kao dio Meesenburg grupe tvrtki. Saznajte više o tradicionalnoj tvrtki Meesenburg.ZAŠTITA PODATAKA

1. Privatnost na prvi pogled


Opće informacije


Sljedeće napomene pružaju jednostavan pregled onoga što se događa s vašim osobnim podacima kada posjetite našu web stranicu. Osobni podaci su svi podaci s kojima se možete osobno identificirati. Detaljne informacije o temi zaštite podataka možete pronaći u našoj izjavi o zaštiti podataka koja je navedena ispod ovog teksta.

Prikupljanje podataka na našoj web stranici


Tko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovoj web stranici?

Obradu podataka na ovoj web stranici provodi operater web stranice. Njihove kontakt podatke možete pronaći u impresumu ove web stranice.

Kako prikupljamo vaše podatke?

S jedne strane, vaši se podaci prikupljaju kada nam ih priopćite. To mogu, na primjer, biti podaci koje unesete u kontakt obrazac.

Ostale podatke automatski bilježe naši IT sustavi kada posjetite web stranicu. To su prvenstveno tehnički podaci (npr. internetski preglednik, operativni sustav ili vrijeme prikaza stranice). Ovi podaci se prikupljaju automatski čim uđete na našu web stranicu.

Za što koristimo vaše podatke?

Dio podataka se prikuplja kako bi se osiguralo da se web stranica pruža bez pogrešaka. Ostali podaci mogu se koristiti za analizu vašeg ponašanja korisnika.

Koja prava imate u vezi sa svojim podacima?

Imate pravo u bilo kojem trenutku besplatno primiti informacije o podrijetlu, primatelju i namjeni vaših pohranjenih osobnih podataka. Također imate pravo zatražiti ispravak, blokiranje ili brisanje ovih podataka. Možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na adresu navedenu u impresumu ako imate dodatnih pitanja o temi zaštite podataka. Također imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu.

 

Alati za analizu i alati trećih strana


Kada posjetite našu web stranicu, vaše ponašanje surfanja može se statistički procijeniti. To se uglavnom radi s kolačićima i takozvanim programima za analizu. Analiza vašeg ponašanja surfanja obično je anonimna; ponašanje surfanja ne može se pratiti do vas. Možete prigovoriti ovoj analizi ili je spriječiti tako da ne koristite određene alate. Detaljne informacije o tome naći ćete u sljedećoj izjavi o zaštiti podataka.

Možete prigovoriti ovoj analizi. O mogućnostima prigovora obavijestit ćemo vas u ovoj izjavi o zaštiti podataka.


2. Opći podaci i obvezni podaci


Privatnost


Operateri ovih stranica vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu vaših osobnih podataka. S vašim osobnim podacima postupamo povjerljivo iu skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovom Izjavom o zaštiti podataka.

Ako koristite ovu web stranicu, prikupljat će se različiti osobni podaci. Osobni podaci su podaci s kojima se možete osobno identificirati. Ova izjava o zaštiti podataka objašnjava koje podatke prikupljamo i za što ih koristimo. Također objašnjava kako i u koju svrhu se to događa.

Napominjemo da prijenos podataka na internetu (npr. pri komunikaciji putem e-pošte) može imati sigurnosne nedostatke. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih osoba nije moguća.

 

Napomena o nadležnom tijelu


Odgovorno tijelo za obradu podataka na ovoj web stranici je:

Meesenburg veleprodaja KG
Westerallee 162
24941 Flensburg
Njemačka

Telefon: +49 (0)461 5808-2000
E-mail: info(at)meesenburg.de

Odgovorno tijelo je fizička ili pravna osoba koja sama ili zajedno s drugima odlučuje o svrsi i načinu obrade osobnih podataka (npr. imena, e-mail adrese i sl.).

Opoziv vašeg pristanka za obradu podataka


Mnoge operacije obrade podataka moguće su samo uz vašu izričitu suglasnost. Privolu koju ste već dali možete opozvati u bilo kojem trenutku. Dovoljna je neformalna poruka e-poštom. Opoziv ne utječe na zakonitost obrade podataka koja se odvijala do opoziva.

Pravo žalbe nadležnom nadzornom tijelu


U slučaju kršenja zakona o zaštiti podataka dotična osoba ima pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo za pitanja zaštite podataka je državni službenik za zaštitu podataka savezne države u kojoj je sjedište naše tvrtke. Popis službenika za zaštitu podataka i njihove kontakt podatke možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node. html.

Pravo na prenosivost podataka


Imate pravo da podatke koje obrađujemo automatski na temelju vašeg pristanka ili u skladu s ugovorom predaju vama ili trećoj strani u uobičajenom, strojno čitljivom formatu. Ako zatražite izravan prijenos podataka drugoj odgovornoj osobi, to će biti učinjeno samo u mjeri u kojoj je to tehnički izvedivo.

SSL ili TLS enkripcija


Iz sigurnosnih razloga i radi zaštite prijenosa povjerljivog sadržaja, kao što su narudžbe ili upiti koje nam šaljete kao operateru stranice, ova stranica koristi SSL ili. TLS enkripcija. Šifriranu vezu možete prepoznati po činjenici da se adresni redak preglednika mijenja iz “http://” u “https://” i po simbolu zaključavanja u retku preglednika.

Ako je aktivirana SSL ili TLS enkripcija, treće strane ne mogu čitati podatke koje nam šaljete.

Informacije, blokiranje, brisanje


U okviru primjenjivih zakonskih odredbi, imate pravo na besplatne informacije o svojim pohranjenim osobnim podacima, njihovom podrijetlu i primatelju te svrsi obrade podataka te, ako je potrebno, pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje ovih podataka na bilo kada. Možete nas kontaktirati u bilo koje vrijeme na adresu navedenu u impresumu ako imate dodatnih pitanja u vezi s osobnim podacima.

Prigovor na reklamne poruke


Ovim se protivimo korištenju podataka za kontakt koji su objavljeni kao dio obveze impresuma za slanje neželjenog reklamnog i informativnog materijala. Operateri stranice izričito zadržavaju pravo poduzimanja pravnih radnji u slučaju slanja neželjenog oglašavanja, poput neželjene e-pošte.

3. Službenik za zaštitu podataka


Zakonski obvezni službenik za zaštitu podataka


Imenovali smo službenika za zaštitu podataka za našu tvrtku.

Randolf Weimann (službenik za zaštitu podataka)
c/o M. Meesenburg KG
Westerallee 162
24941 Flensburg

Telefon: +49 (461) 5808 – 2000
E-pošta: Datenschutz(at)blaugelb.de


4. Prikupljanje podataka na našoj web stranici


Kolačići


Neke od web stranica koriste tzv. kolačiće. Kolačići ne oštećuju vaše računalo i ne sadrže viruse. Kolačići služe kako bi našu ponudu učinili jednostavnijom, učinkovitijom i sigurnijom. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu i spremaju u vašem pregledniku.

Većina kolačića koje koristimo su takozvani “kolačići sesije”. Oni se automatski brišu nakon vašeg posjeta. Ostali kolačići ostaju pohranjeni na vašem krajnjem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići nam omogućuju da prilikom sljedećeg posjeta prepoznamo vaš preglednik.

Svoj preglednik možete postaviti tako da budete informirani o postavljanju kolačića i dopustiti kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, isključiti prihvaćanje kolačića za određene slučajeve ili općenito te aktivirati automatsko brisanje kolačića kada je preglednik zatvoren. Ako su kolačići deaktivirani, funkcionalnost ove web stranice može biti ograničena.

Kolačići koji su potrebni za provedbu procesa elektroničke komunikacije ili za pružanje određenih funkcija koje želite (npr. funkcija košarice) pohranjuju se na temelju članka 6. stavka 1. toč. f GDPR-a. Operater web stranice ima legitiman interes za pohranu kolačića radi tehnički bez grešaka i optimiziranog pružanja svojih usluga. U mjeri u kojoj su pohranjeni drugi kolačići (npr. kolačići za analizu vašeg ponašanja surfanja), oni se u ovoj izjavi o zaštiti podataka tretiraju zasebno.

Ova web stranica koristi kolačiće. Koristimo kolačiće za prilagodbu sadržaja i oglasa, pružanje značajki društvenih medija i analizu prometa na našoj web stranici. Također dijelimo informacije o vašem korištenju naše web stranice s našim partnerima na društvenim medijima, oglašavanju i analitici. Naši partneri mogu kombinirati ove podatke s drugim podacima koje ste im dali ili koje su prikupili u sklopu vašeg korištenja Usluga. Pristajete na naše kolačiće ako nastavite koristiti našu web stranicu.

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web-mjesta koriste za pružanje učinkovitijeg korisničkog iskustva.

Zakon nam dopušta pohranjivanje kolačića na vaš uređaj ako su oni striktno potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ova stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

Svoj pristanak možete promijeniti ili povući u bilo kojem trenutku iz izjave o kolačićima na našoj web stranici.

Saznajte više o tome tko smo mi, kako nas možete kontaktirati i kako obrađujemo osobne podatke u našim pravilima o privatnosti.

Vaš pristanak se odnosi na sljedeće domene: www.das-neue-blaugelb.de

Vaše trenutno stanje: Dopusti sve.
Vaš ID pristanka: +LI1o7/B+BjdcQ3MjVJymXsFGtZrdy0cKoIWPjvnURIb8dZH4yA78g==
Datum pristanka: srijeda, 12. siječnja 2022. 19:45:05 CET

 

Datoteke zapisnika poslužitelja


Pružatelj stranica automatski prikuplja i pohranjuje podatke u takozvane poslužiteljske log datoteke, koje nam vaš preglednik automatski prenosi. Ovi su:

  • Vrsta preglednika i verzija preglednika
    korišteni operativni sustav
  • URL preporuke
  • Naziv hosta računala koje pristupa
  • Vrijeme zahtjeva poslužitelja
  • IP adresa

    Ovi podaci se ne spajaju s drugim izvorima podataka.

Osnova za obradu podataka je članak 6. stavak 1. točka f GDPR-a, koji omogućuje obradu podataka radi ispunjenja ugovora ili predugovornih mjera.

Kontakt obrazac


Ako nam pošaljete upite putem obrasca za kontakt, vaše podatke iz obrasca za upit, uključujući kontakt podatke koje ste tamo naveli, pohranit ćemo u svrhu obrade upita i u slučaju dodatnih pitanja. Ove podatke ne prosljeđujemo bez vašeg pristanka.

Obrada podataka unesenih u kontakt obrazac stoga se temelji isključivo na vašem pristanku (članak 6. (1) (a) GDPR). Ovu privolu možete opozvati u bilo kojem trenutku. Dovoljna je neformalna poruka e-poštom. Opoziv ne utječe na zakonitost operacija obrade podataka koje su se odvijale do opoziva.

Podaci koje unesete u kontakt obrazac ostat će s nama sve dok nas ne zatražite da ih izbrišemo, dok ne opozovemo privolu za pohranu ili se svrha pohrane podataka više ne primjenjuje (npr. nakon što je vaš zahtjev obrađen). Obvezne zakonske odredbe – posebice razdoblja zadržavanja – ostaju nepromijenjene.

5. Društveni mediji


Dijelite sadržaj putem dodataka (Facebook, Google+1, Twitter & Co.)


Sadržaj na našim stranicama može se dijeliti na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter ili Google+ u skladu sa zaštitom podataka. Ova stranica u tu svrhu koristi alat za sigurno dijeljenje eRecht24. Ovaj alat uspostavlja izravan kontakt između mreža i korisnika samo kada korisnik aktivno klikne na jedan od ovih gumba.

Ovaj alat ne prenosi automatski korisničke podatke operaterima ovih platformi. Ako je korisnik registriran na nekoj od društvenih mreža, prilikom korištenja društvenih gumba Facebooka, Google+1, Twittera & Co. pojavljuje se informativni prozor u kojem korisnik može potvrditi tekst prije slanja.

Naši korisnici mogu dijeliti sadržaj ove stranice na društvenim mrežama u skladu s propisima o zaštiti podataka bez da mrežni operateri kreiraju potpune profile za surfanje.

Facebook dodaci (gumb Like & Share)


Na našoj web stranici integrirani su dodaci s društvene mreže Facebook, pružatelja usluge Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, SAD. Facebook dodatke možete prepoznati po Facebook logotipu ili “Sviđa mi se” (“Sviđa mi se”) na našoj stranici. Pregled Facebook dodataka možete pronaći ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Kada posjetite naše stranice, uspostavlja se izravna veza između vašeg preglednika i Facebook poslužitelja putem dodatka. Facebook prima informacije da ste posjetili našu stranicu sa svojom IP adresom. Ako kliknete na Facebook gumb “Sviđa mi se” dok ste prijavljeni na svoj Facebook račun, sadržaj naših stranica možete povezati sa svojim Facebook profilom. To omogućuje Facebooku da poveže vaš posjet našoj stranici s vašim korisničkim računom. Želimo istaknuti da mi, kao davatelji stranica, nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti o tome kako ih koristi Facebook. Više informacija o tome možete pronaći u Facebookovoj izjavi o zaštiti podataka na: https://dede. facebook.com/policy.php.

Ako ne želite da Facebook može povezati vaš posjet našoj stranici s vašim Facebook korisničkim računom, molimo odjavite se sa svog Facebook korisničkog računa.

LinkedIn dodatak


Naša web stranica koristi funkcije LinkedIn mreže. Pružatelj usluga je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD.

Svaki put kada se pristupi jednoj od naših stranica koja sadrži funkcije LinkedIn-a, uspostavlja se veza s LinkedIn poslužiteljima. LinkedIn je obaviješten da ste posjetili našu web stranicu sa svojom IP adresom. Ako kliknete na LinkedInov gumb “Preporuči” i prijavljeni ste na svoj LinkedIn račun, LinkedIn može dodijeliti vaš posjet našoj web stranici vama i vašem korisničkom računu. Želimo istaknuti da kao davatelj stranica nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka niti o tome kako ih LinkedIn koristi.

Za više informacija pogledajte LinkedInova pravila o privatnosti na: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Dodatak XING


Naša web stranica koristi funkcije mreže XING. Dobavljač je XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Njemačka.

Svaki put kada se pozove jedna od naših stranica koja sadrži XING funkcije, uspostavlja se veza s XING poslužiteljima. Prema našim saznanjima, osobni podaci se ne pohranjuju. Konkretno, ne pohranjuju se IP adrese niti se procjenjuje ponašanje korištenja.

Dodatne informacije o zaštiti podataka i gumbu XING Share mogu se pronaći u XING izjavi o zaštiti podataka na: https://www.xing.com/app/share?op=data_protection.


6. Alati za analitiku i oglašavanje


Google Analytics


Ova web stranica koristi funkcije usluge web analize Google Analytics. Dobavljač je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi takozvane “kolačiće”. To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu vašeg korištenja web stranice. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju.

Kolačići Google Analyticsa pohranjuju se na temelju članka 6. (1) (f) GDPR-a. Operater web stranice ima legitiman interes analizirati ponašanje korisnika kako bi optimizirao i svoju web stranicu i oglašavanje.

Anonimizacija IP-a

Aktivirali smo funkciju IP anonimizacije na ovoj web stranici. Kao rezultat toga, Google će skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru prije nego što bude proslijeđena u SAD. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana na Google poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije za procjenu vaše upotrebe web stranice, sastavljanje izvješća o aktivnostima web stranice i pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web stranice i korištenjem interneta operateru web stranice. IP adresa koju vaš preglednik prenosi kao dio Google Analytics neće se spojiti s drugim Google podacima.

Dodatak za preglednik

Možete spriječiti pohranu kolačića tako da u skladu s tim postavite softver svog preglednika; međutim, želimo vam istaknuti da u ovom slučaju, ako je to primjenjivo, nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Također možete spriječiti Google da prikuplja podatke koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web-mjesta (uključujući vašu IP adresu) i da Google obrađuje te podatke preuzimanjem dodatka preglednika dostupnog na sljedećoj poveznici i instalacijom: https ://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Prigovor protiv prikupljanja podataka

Možete spriječiti Google Analytics da prikuplja vaše podatke klikom na sljedeću vezu. Postavit će se kolačić za isključivanje kako bi se spriječilo prikupljanje vaših podataka prilikom budućih posjeta ovoj web stranici: Onemogućite Google Analytics.


Više informacija o tome kako Google Analytics obrađuje korisničke podatke možete pronaći u Google izjavi o zaštiti podataka: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Obrada podataka narudžbe

S Googleom smo sklopili ugovor o obradi podataka o narudžbi i u potpunosti provodimo stroge zahtjeve njemačkih tijela za zaštitu podataka kada koristimo Google Analytics.

7. Dodaci i alati


YouTube


Naša web stranica koristi dodatke s web-lokacije YouTube kojom upravlja Google. Operater stranice je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD.

Ako posjetite neku od naših stranica opremljenu dodatkom za YouTube, uspostavit će se veza s YouTube poslužiteljima. YouTube poslužitelj dobiva obavijest koju ste našu stranicu posjetili.

Ako ste prijavljeni na svoj YouTube račun, omogućujete YouTubeu da vaše ponašanje surfanja dodijeli izravno vašem osobnom profilu. To možete spriječiti tako da se odjavite sa svog YouTube računa.

YouTube se koristi u interesu atraktivne prezentacije naših online ponuda. To predstavlja legitimni interes u smislu članka 6. (1) (f) GDPR-a.

Dodatne informacije o rukovanju korisničkim podacima mogu se pronaći u YouTubeovoj izjavi o zaštiti podataka na: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.